Musikklasse på musikskolen

Musikklassen er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik inden for alle genrer.

Musikklassen efteråret 2017

Siden august 2016 har vi hvert år optaget 25 elever fra 7., 8. og 9. klasse med særlig fokus på musik. I august 2018 starter vi et nyt hold med 25 elever.

Målet med musikklassen er at skabe et unikt musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter fra hele Odense. Musikklassen skal være med til at afklare de unge i forhold til deres studievalg, hvad enten de fortsætter i det musikalske spor eller vælger andre veje.

Undervisning
Undervisningen foregår på Odense Musikskole i Danmarksgade 10 fredag kl. 14.15-17.30 og en lørdag om måneden kl. 10.00-14.00.
Eleverne skal fortsætte med at deltage i den almindelige undervisning i folkeskolen på deres egne skoler, men bede om fri til deltagelse i musikundervisningen om fredagen.

Økonomi
Det er gratis for eleverne at deltage i musikklassen. 
Hvis eleverne går til soloundervisning, skal de fortsat selv betale for det - f.eks. i Odense Musikskole eller andre organiserede udbydere af musikundervisning.

Målgruppe
Elever, der er bosat i Odense Kommune og skal begynde i 7., 8. eller 9. klasse skoleåret 2018/2019, kan søge om optagelse i musikklassen. Der kan søges dispensation for optagelse af elever fra andre kommuner.

Musikalsk niveau

Musikklasserne henvender sig til elever, der er særligt interesserede i musik. Det er en fordel, hvis eleven spiller et instrument eller synger. Eleven skal være motiveret og engageret i at spille musik og have lyst til at lære mere om hørelære, musikkendskab, sammenspil, instrumentspil m.m. Tilbuddet henvender sig også til elever der arbejder med komposition, sangskrivning eller computermusik.

Optagelsessamtale
Alle ansøgere kommer til en samtale i uge 10 med musikklassens lærere. På baggrund af samtalen udvælges max. 25 elever, der kan deltage i musikklassen.
Spørgsmål og tvivl vedr. afgørelsen kan rettes til Odense Musikskoles ledelse.

Informationsmøde

Torsdag den 22. februar 2018 er der informationsmøde om Musikklassen kl. 19.30 på Odense Musikskole i Danmarksgade 10. Tilmelding via mail til musikskolens souschef, Maibrit Baagøe Schmidt, på mail: mbs(a)odense.dk

Tilmeldingsfrist 
Der var tilmeldingsfrist den 23. februar 2018 kl. 12.00.

Forsøgsordning
Musikklassen er en del af en tre-årig forsøgsordning under Undervisningsministeriet. Der vil løbende blive evalueret på projektet i hele perioden.

Hent folderen om musikklassen her

Hvis du ønsker mere information om musikklassen, kan du kontakte musikskolens souschef Maibrit Baagøe Schmidt på mail: mbs(a)odense.dk eller tlf.: 3062 7949